Uppläsning av text 1

Ändrad den Tis, 20 feb. vid 5:40 E.M.

Uppläsning finns i flera olika format i våra digitala läromedel, här tar vi fram en av oss som fungerar som talsyntes. Om du klickar dig in på ett block i Kampus och kan se denna ikon i det övre vänstra hörnet innebär det att du kan få texten uppläst.

Klickar du på den börjar texten läsas upp och du får även upp en meny för att kontrollera uppläsningen (se bild nedan).

Den första ikonen pausar och spelar uppläsningen av texten, den andra stoppar uppspelningen, den tredje och fjärde spolar bakåt och framåt i uppläsningen. Den femte klickar du på för att ändra volymen på rösten och den sista klickar du på för att ändra hur snabbt texten läses upp. Längst till höger kan du även se tre punkter, där hittar du övriga inställningar.