Åtgärder du kan ta för att optimera Bingel-upplevelsen

Ändrad den Wed, 21 Feb 2024 vid 10:36 AM

Följande punkter är bra att kontrollera för att säkerställa optimala förutsättning för en felfri Bingel-upplevelse.

Enhet

Bingel är utvecklat för datorer. Det innebär att vissa problem kan uppstå som resultat av bland annat för låg upplösning, något som vissa läsplattor (exempelvis Huawei) ofta drabbas av. Se även till att alltid ha läsplattan uppdaterad till den senaste programuppdateringen.

Webbläsare

Vid användning av Internet Explorer, Microsoft Edge och i viss mån även Mozilla Firefox uppstår ibland problem – ofta i form av placering av ikoner, text och bilder, men även i form av exempelvis allmän seghet. Vi rekommenderar er därför alltid att använda Google Chrome, då det är den webbläsaren som Bingel är utvecklat för.

Cache & Cookies

En vanlig ’quick-fix’ för generella fel i Bingel är att rensa cookies och cache (https://support.google.com/accounts/answer/32050?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en). Det är den information som din webbläsare sparar lokalt, vilken ibland ställer till med problem. Om text och annan grafik framstår felaktig är det också bra att se till att automatisk översättning i webbläsaren inte är aktiverad.

Andra program igång

Om Bingel upplevs segt och buggigt även fast Google Chrome används kan ni optimera upplevelsen genom att avsluta alla datorn eller surfplattans övriga bakgrundsaktiviteter – detta rör sig framförallt om andra flikar i webbläsaren och öppnade program som i bakgrunden använder sig av datorns processorkraft. Detta steg är framförallt relevant om ni använder en dator med lägre prestanda, exempelvis en äldre modell.