Hur skapar jag ett lärarkonto?

Ändrad den Mon, 19 Feb 2024 vid 12:53 PM

Denna artikel är för dig som redan har ett konto och vill skapa ett åt en kollega. Alla användare på skolan kan göra det med tre enkla steg.

1. För att skapa ett konto åt din kollega måste du först logga in i portalen via portal.sanomautbildning.se.
  2. När du loggat in klickar du på "Användare" i menyraden högst upp och väljer sedan fliken "Lärare".
  3. Efter det klickar du på den blå knappen med texten "Skapa lärare" till höger och fyller i informationen.

Informationen som krävs är för- och efternamn samt e-postadress. När du fyllt i och sparat får din kollega ett mejl med information om hur kontot ska aktiveras.