Hur tilldelar jag en licens?

Ändrad den Mån, 19 feb. vid 12:49 E.M.

Hur tilldelar jag licenser till andra lärare?

Alla lärare kan tilldela licenser till andra lärare så länge skolan fortfarande har tillgängliga platser på respektive licens.

1. Du börjar med att logga in på Portalen, sedan trycker du på Licenser i menyraden högst upp och väljer Lärarlicenser.
  2. Du kan se hur många tilldelningar som licenserna täcker och hur många av dessa som är upptagna under spalten Tilldelningar. Tryck på licensen som du vill tilldela en lärare och klicka sedan på Tilldela lärare. Bocka i de lärare du vill ska ha tillgång till boken och klicka på spara.

Jag har tilldelat licensen till de lärarna som ska ha den men kan fortfarande inte komma åt materialet.

Har du tilldelat licensen till en lärare så kan de hitta produkten under sidan Produkter i Portalen. Om du är licensadministratör men inte har tillgång till produkten beror det på att du inte blivit tilldelad som lärare än. Detta gör du genom att följa stegen ovan och välja dig själv när du ska tilldela lärare.

Hur tilldelar jag licensen till eleverna?

Du tilldelar licensen till elever genom att skapa en grupp i produkten.

1. Tryck på boken under fliken Produkter och tryck sedan på Skapa ny grupp.
  2. Därefter döper du gruppen och väljer läsår.
  3. Glöm inte att trycka på den gröna knappen där det står Spara för att gruppen ska sparas.

I nästa steg klickar du på "Lägg till elev till grupp" för att eleverna ska få åtkomst till materialet kopplat till den gruppen.

OBS. Ser du inte knappen för att spara din grupp kan det bero på att ett meddelande om cookies blockerar vyn längst ner på sidan. Du klickar bort den genom att trycka på "Jag förstår".