Anpassa ön

Ändrad den Wed, 21 Feb 2024 vid 11:07 AM

Vad innebär det att anpassa ön?

Genom att anpassa ön får du möjligheten att välja vilket material som eleverna i klassen ska ha tillgång till. Du kan välja vilka kapitel i böckerna som ska vara tillgängliga och även byta ut hela böcker, det inkluderar böcker från andra årskurser.

Är det endast en eller ett par elever som ska ha annat material på sin ö kan du välja det här också.

Hur anpassar jag ön?

Du börjar med att öppna menyn högst upp till vänster inne i Bingel (meny.PNG), sedan klickar du på det tredje alternativet som heter 'Bingelöarna - Lärarens vy'. Du ska då få upp en meny till vänster där det nedersta alternativet är 'Anpassa ön'. När du klickat på den får du en vy över ön och vilket material som finns på den. För att välja vilken klass eller elev du ändrar materialet för kan du klicka på 'Välj klass' bredvid meny-ikonen uppe till vänster.

När du valt vilken klass och vilka/vilken elev du vill anpassa ön för kan du klicka på boken på ön du vill ändra eller byta ut. Du måste klicka på bokens namn eller den svarta pricken under, du vet allt du valt rätt bok när pricken är grön.

Alla kapitel i en bok kommer automatiskt att vara tillgängliga, för att dölja ett kapitel kryssar du ur checkrutan bredvid kapitlet. Du kan även låsa upp kapitel genom att klicka på den igen. Klicka på spara när du gjort dina ändringar.

För att byta ut en hel bok mot en annan väljer du först vilken årskurs du vill att den nya boken ska vara från, sedan klickar du på bokens framsida. Du kan du välja mellan alla böcker som finns tillgängliga i den årskursen. Klicka på spara när du gjort dina ändringar.