Administratör, lärare och elev i Bingel

Ändrad den Wed, 21 Feb 2024 vid 10:37 AM

Administratör

Vilken roll har skoladministratören?

2023 - Notera att alla lärare numera är skoladministratörer, vilket betyder att ni alltid kan hjälpa varandra. Ni kan fortfarande bestämma inom eran skola eller organisation att någon har ett uttökat ansvar i Bingel men alla lärare kan skapa konton åt sina kollegor.

En skoladministratör är ansvarig för justeringar i Bingel gällande en specifik skola. Som skoladministratör styr du klasser, lärare, elever och läromedel. Som lärare eller elev är administratören den första du kontaktar vid problem eller frågor om bingel.

Exempel som endast administratören kan lösa är att lägga in nya lärare, men även att ge information gällande behörighet om du som lärare har glömt dina uppgifter.

Varje skola eller verksamhet har samma antal skoladministratörer som lärare. En person kan vara skoladministratör för flera skolor.

Hur loggar jag in som administratör på Bingel?

Som administratör loggar du in med din e-postadress, lösenord, rollen skoladministratör och skolans namn. All information för inloggning ska tillgodoses i mejlet som skickats till den angivna e-postadressen i inloggningsformuläret.

Lärare

Hur loggar jag som lärare in på Bingel?
Som lärare loggar du in med din e-postadress, lösenord, roll och skola. All information för inloggning tillgodoses till lärare av skolans administratör.

Till vem ska jag som lärare vända mig till för att komma åt, ändra, rätta eller radera personuppgifter om mig själv?

Du som lärare vänder dig alltid i första hand till dina kollegor för frågor om bingel och hur information i bingel ska hanteras. För ytterligare frågor kan du höra av dig till Sanomas Kundservice.

Hur fungerar Bingel praktiskt för lärare?
Som lärare har du kontroll över elevens utveckling genom lärarens sida. Där kan du också administrera eleverna vars konton är kopplade till dina klasser. Du kan tilldela individanpassande övningar utefter behov. Du spar också tid då Bingel är självrättande. Du kan även skicka meddelande, ge extra poäng och återkoppling till elever för deras prestation i Bingel.

Elev

Hur loggar jag som elev in på Bingel?
Som elev loggar du in med din skolkod, klassnamn, elevnummer och lösenord. All information för inloggning ska lärare tillgodose sina elever med.

Hur fungerar bingel praktiskt för eleven?
Bingel är ett digitalt hjälpmedel där eleven färdighetstränar på ett nytt, roligt och motiverande sätt. Programmet anpassar sig efter elevens prestation. Med sin egen avatar tränar eleven i Bingel som är direkt kopplad till läromedlet och följer bokens progression.

Eleven får poäng och återkoppling av lärare för sina utförda uppgifter. Med poängen som eleven får kan eleven utforma sin avatar med nya kläder och accessoarer. Eleven får även möjlighet att använda sina poäng till att spela underhållande spel.

Genom att eleven utför uppgifter och övningar i Bingel kan läraren följa elevens resultat och få en överblick i hur eleven klarar sina uppgifter.

Kan barn i lägre åldrar använda Bingel självständigt?
Inloggningen är utformad så att det är enkelt att logga in. Att navigera i Bingel är enkelt för elever i första klass och det är lätt att hitta övningar att utföra. Uppdragen för varje övning är även ljudsatta, så att elever från första klass som ännu inte kan läsa alla orden kan förstå vad som ska göras.