Navigering i Lärarstöd Digital

Ändrad den Ons, 21 feb. vid 1:33 E.M.

Var hittar jag media, genomgångar och aktiviteter samt länkar i Lärarstöd Digital?

Du kan hitta dem på flera sätt. Ett sätt är att öppna mappikonen i sidomenyn. Där finns rubriker för Media, Genomgång och Aktiviteter samt Min media. Du kan också hitta media, genomgångar och aktiviteter med hjälp av de blå ikonerna som finns på uppslagen runt om i Lärarstöd Digital. Se beskrivning för ikonerna nedan:

Ikoner i menyn till vänster

Media:
Du kommer åt all media kopplat till läromedlet när du klickar på denna ikon, exempelvis videor, ljud, bilder och digitala kapitelstarter.

Digitalt anteckningsblad: Med hjälp av denna funktion får du fram det digitala anteckningsbladet vilket du sedan kan använda för att skriva, rita, måla, använda sedlar och multibas. Anteckningsbladet går att spara.

Fokusera vyn: Med hjälp av detta verktyg kan du fokusera på en specifik del av sidan. Det markerade området (antingen en kvadrat eller cirkel) är det enda som syns, resten av sidan blir utsuddad.

Täck ytor: Detta verktyg kan du använda om du vill täcka en del av sidan.

Verktygslåda: I verktygslådan kan du hitta bland annat räknare, sedlar, Multibas och tankekartor. Verktygslådan är anpassad utifrån läromedlets behov.

Navigeringscirkeln

De två pilarna används för att navigera framåt eller bakåt en sida i taget. Resterande symboler beskrivs nedan:

1. Zooma in/ut

2. Öppnar en innehållsförteckning från vilken du kan hoppa var du vill i boken

3. Visa facit

4. Rita med penna

5. Rita med pensel

6. Sudda