Hur hittar jag 'Öva inför NP'?

Ändrad den Ons, 21 feb. vid 11:09 F.M.

Vad är 'Öva inför NP'?

Inför de nationella proven i årskurs 3 och 6 publiceras 'Öva inför NP' i svenska, engelska och matematik. Dessa övningar är anpassade efter kraven för de nationella proven.

Hur hittar jag 'Öva inför NP'?

'Öva inför NP' finns som plats på elevens ö. Som lärare kan du klicka på den orangea ikonen längst ned i det högra hörnet för att visa alla öns platser - se bild nedan.

Extra material

'Träna inför NP' ackompanjeras ibland av textmaterial, dessa hittar du under 'Lärarstöd'.

Lärarstöd

Under fliken 'Lärarstöd' hittar du texterna till 'Öva inför NP' för respektive årskurs.

För att komma åt texterna kan du följa instruktionerna nedan:

Lärarstöd → Välj årskurs (ÅK 3 eller ÅK 6) → Välj sedan 'Öva inför NP' och välj bland de texter som finns.