Om en elev har glömt bort sitt användarnamn kan de oftast logga in med deras e-post. De kan även återställa deras lösenord genom att gå till portal.sanomautbildning.se och klicka på "Glömt lösenord". Om de däremot inte har någon e-post kopplat till deras konto kan du hjälpa eleven att hitta sitt användarnamn eller att byta lösenord i Portalen genom att logga in på ditt lärarkonto.

Såhär gör du:

När du loggat in i Portalen klickar du på fliken "Användare" i menyraden högst upp. Sedan kan du söka på elevens namn och klicka på det när det dyker upp i listan. Du får då en överblick på elevens konto där du bland annat kan se elevens användarnamn. Om eleven glömt lösenordet och inte kan återställa det kan du själv göra det genom att klicka på "Ändra lösenord" och skriva in ett nytt.

Obs. Du kan inte ändra elevens användarnamn, det är förbestämd utav systemet när du skapar elevens konto.