Hur fungerar licenser?

Ändrad den Mon, 19 Feb 2024 vid 12:44 PM

Licenser

Licensadministratör

Personen som köper en digital produkt blir i samband med beställningen administratör för licensen. Detta stämmer även för beställningar gjorda hos Läromedia, även om man kanske noterat en annan lärare i en kommentar. Den som blir licensadministratör får ett mejl med en aktiveringslänk som tar användaren till inloggningssidan och vidare dit man får bestämma ett lösenord till sitt konto om man inte redan har gjort det.

Licensadministratören väljer sedan vem som ska vara lärare för licensen genom att navigera sig till fliken "Licenser" och sedan "Lärarlicenser", se nedan:

Därefter klickar man på produkten man beställt och tas till detaljerna gällande licensen.

OBS. En licensadministratör kommer inte åt själva produkten utan att först tilldela sig själv licensen som lärare.

Alla våra digitala produkter säljs i form av licenser och gäller från sex månader till ett år.
Vi har tre typer av licenser beroende på vad det är för produkt:

• Skollicens
    I dagsläget säljs endast digitala lärarhandledningar och lärarens mp3-filer som skollicenser. En skollicens innebär att alla lärare på skolan kan få tillgång till materialet. En skollicens gäller under ett år, från det att licensen aktiverats. Inga elever kan tilldelas en skollicens.
  • Lärarlicens
    Elevlicenser gäller för digitala metoder och onlineböcker. Lärarlicenser behövs för att kunna skapa grupper åt eleverna och på så sätt tilldela dem läromedel. Vid köp av våra digitala metoder får man välja hur många lärare som den ska kunna tilldelas. Detta gäller inte våra onlineböcker då licenserna för dessa endast innehåller max 3 lärartilldelningar oavsett hur många elever man har valt att beställa den för.
  • Elevlicens
    Elevlicenser gäller för digitala metoder och onlineböcker. En elevlicens tillåter att produkten tilldelas till elever genom skapandet av en grupp. Vid köp av digitala metoder och/eller onlineböcker väljer man hur många elevtilldelningar licensen ska innehålla. Man kan alltid välja att tilldela en annan elev licensen, om den ursprungliga eleven t.ex. skulle byta skola eller klass.