Vissa elever föredrar att inte ha någon mejl kopplad till deras konto. När du skapar ett elevkonto kan du välja att lämna fältet för antingen e-postadressen eller lösenord tomt, men inte båda två.

När du lägger till en elev får du ett val längst upp där det står "Ingen e-post". Bockar du i den försvinner e-post som obligatorisk ruta och rollen ges till "Lösenord" istället. Om eleven har e-post kopplat till deras konto kan du lämna lösenordsfältet tomt så att de själva får välja deras lösenord med det automatiska mejlutskicket.

Vad menas med användarnamn egentligen?

Har eleven ingen e-postadress registrerad på sitt konto loggar eleven in med sitt användarnamn och lösenord.

Användarnamnet väljer man inte själv utan blir förbestämt i Portalen beroende på vilket förnamn och efternamn som är sparat på elevens konto. Ibland kan det komma "0" eller "1" i slutet på användarnamnet då det redan finns någon med samma användarnamn i vårt system, detta har ingen betydelse för att eleven ska kunna logga in eller ej.

Ett tips är att ge alla elever som inte loggar in med e-post samma lösenord. De kan inte ändra deras lösenord själva då de inte har någon mejl kopplade till deras konton och blir därmed utlåsta ifall de skulle glömma bort lösenordet.